Speedomania

Eksperimenterende og præventiv dokumentarserie om en vild og fartglad ungdom.

Hvad sker der hvis man tager 5 fartgale unge og udsætter dem for en række vilde køre-eksperimenter – vil det ændre deres kørsel og holdninger til hvordan man på vejene? Med en undersøgende, videnskabelig og fascineret tilgang forsøger en ny DR serie at gøre 5 speedomanias til bedre bilister – vil det lykkes?

2-300 km/timen på landevejene, alkoholkørsel og mistede kørekort er hverdag for deltagerne i programmet Speedomania. En ny eksperimenterende serie til DR, som går tæt på de unges hverdag og som gennem en række halsbrækkende tv-eksperimenter vil forsøge at ændre deres vilde kørsel. Deres omgivelser frygter for deres liv – selv føler de sig udødelige bag et rat.

Selvom antallet af trafikdræbte generelt er faldet de seneste 10 år, er der en stadig større andel af unge mellem 18-24 år, hvor skræmmekampagner og smarte reklamer preller af. Nu har 5 fartgale unge sagt ja til at være med i et tv program, som vil udsætte dem for en række eksperimenter. Spørgsmålet er om det vil ændre dem?

Hvert program har hver sit tema og sin hovedperson – hver eneste gang har vi bedt deltagerne troppe op på en ny location, og de aner ikke hvad der skal foregå. Ofte er programmet fyldt med overraskelser undervejs for at udsætte deltagerne for så autentiske reaktioner som muligt. Desuden følger vi dem hjemme hos dem selv, hvor de kører med deres venner og kærester.

FAKTA

  • DR
  • 5 x 30 min., 2012
  • Producent: Troels Rasmussen
Dokumentarserie produceret i flere sæsoner med Kaare Sand som vært. I serien følger...Læs mere
Skuespiller og journalist Søren Vejby er på en personlig mission. Han vil afdække...Læs mere
Tag med Politiet, Skat og andre myndigheder på arbejde i nogle af deres...Læs mere
DVD- udgivelse baseret på DR TV serien Kongehuset med ekstra-materiale om HKH Kronprinsesse...Læs mere