I audiens hos Dronningen

Kors, bånd & stjerner

Dronningen deler ordener og medaljer ud til både høj og lav i Danmark. Men hvad skal der til for at få dem og er det Dronningen selv der afgør hvem som skal have dem?Hvorfor har vi hele dette royale ordensvæsen og hvilken berettigelse har de historiske traditioner i vor tid?

I “Kors, bånd og stjerner” kommer vi med ind bag slottets mure, når Dronningen holder audiens og tager imod danskere fra alle samfundslag, der kommer for at sige tak for deres ordner og medaljer. Hveranden mandag året rundt kommer der op mod hundrede danskere, som hver får nogle minutter under fire øjne med dronningen.

I en åbenhjertig samtale med journalist Karsten Kjær fortæller Dronningen om, hvordan hun som ung var nervøs ved at tale med folk, men nu med stor fornøjelse  modtager både kendte danskere og helt almindelige borgere i audiens.

I “Kors, bånd og stjerner” får vi også historien om den fineste danske orden Elefantordenen og møder både glade og stolte danskere, når de bliver belønnet af Dronningen med medalje for 40 års tro tjeneste på samme arbejdsplads.

FAKTA

  • Produceret for: DR2
  • Sæson: 1
  • Afsnit: 1
  • År: 2018/2019
Reportage-serie med Robinson-pigerne Gitte Schnell og Camilla Wisøfeldt på pisterne i Østrig og...Læs mere
Mini dokumentarserie om to transvestitter og deres forstående koner....Læs mere
DVD- udgivelse baseret på DR TV serien Kongehuset med ekstra-materiale om HKH Kronprinsesse...Læs mere
Reportageserie med Camilla Miehe-Renard som vært. Serien går tæt på både samfundsrelevante emner...Læs mere