Danskere i krig

”Danskere i krig” følger unge soldaters barske og farlige hverdag i baserne Price og Armadillo ved fronten i Afghanistan. Gennem mere end et halvt år følger Karsten Kjær og hans kamerahold de 550 danske soldater fra hold 6 i den krigshærgede Helmand provins. “Danskere i Krig” er den første gang danske tv-seere får et samlet indblik i militærindsatsen i Afghanistan.

Vinder af årets TV-pris 2009 – Bedste Dokumentar-serie

Udgivet på DVD – samlet salg over 6000 enheder

Krigen i Afghanistan kan synes fjern og uvedkommende, når man lever sit liv i trygge Danmark. Men hver dag udsætter danske medborgere sig selv for Talebans kugler, miner og raketter, samtidig med at de lever i skiftevis ekstrem ørkenvarme, isnende kulde, mudder og støv. Med DR1 dokumentarserien ’Danskere i krig’ kan danske seere med egne øjne opleve, hvad det egentlig vil sige at være i krig.

Er det livet værd?

De fire programmer følger en gruppe soldater og officerer fra træningen hjemme i Danmark, til den hårde afsked med familien og det usikre liv i det krigshærgede Afghanistan, hvor kampsituationer og patruljeringer med fare for baghold og angreb er en del af hverdagen.

Desuden oplever seerne gruppen vende hjem igen et halvt år senere – lettede over at komme hjem i live efter at seks af deres kammerater er sendt hjem i kister og mærkede af de hårde krigsoplevelser. Men også berigede af det tætte kammeratskab i de danske lejre Price og Armadillo.

I serien fortæller soldaterne i hudløst ærlige interviews om at sætte livet på spil i et krigshærget land og om, hvorvidt det er livet værd at kæmpe mod terror og for fred i verden.
Instruktør Karsten Kjær, journalist Niels Westberg og deres tv-hold besøgte de danske soldater i Afghanistan to gange i efteråret og vinteren 2008. Efter aftale med forsvaret og de medvirkende soldater har de haft vide beføjelser til at filme og skildre den usminkede virkelighed for de udsendte tropper.

FAKTA

Historien om Venstre fra halvfjerdserne til 2006 I 2006 er Venstre Danmarks største...Læs mere
Freeport Media har produceret en stribe videoer for Helsingør Kommune i forbindelse med kampagnen...Læs mere
Tag med Politiet, Skat og andre myndigheder på arbejde i nogle af deres...Læs mere
Dokumentar om daværende prinsesse Alexandra som protektor for en velgørende forestilling i Cirkus...Læs mere