Trailer februar 2009


Dokumentar-serie
af Karsten Kjær

DR1 16-19. FEBRUAR 2009 - Kl. 20:30

I fire dokumentar-programmer følger vi de danske soldater i krig i Afghanistan.
Det er første gang danskerne gennem TV kommer helt tæt på de unge soldaters barske og farlige hverdag i baserne Price og Armadillo ved fronten i Afghanistan.

Gennem mere end et halvt år har Karsten Kjær med et TV-hold fulgt de 550 danske soldater fra hold 6 i den krigshærgede Helmand provinsen.
Soldaterne fortæller i serien, hvorfor de har valgt at sætte livet på spil i en måske endeløs og uvindelig krig, fjernt fra Danmark.


   
Afsnit 1 DANSKERE I KRIG 16.02
1:4 FRA DANMARK TIL FRONTEN


Historien om de danske soldater på farlig mission i Afghanistan. Efter en tårevædet afsked med kærester og familie i Danmark tager de ud med livet som indsats.

23årige Thor rejser med sit tigerdyr som maskot og håber at vende hjem uden ar på sjælen. Vi følger soldaternes hverdag i Helmand provinsen, i den farligste del af det krigshærgede land.
 
Afsnit 2 DANSKERE I KRIG 17.02
2:4 PÅ I NÆRKAMP MED TALEBAN


Historien om de danske soldater på farlig mission i Afghanistan.

Ricky svor inden han rejste fra Danmark, at han ikke ville slå nogen ihjel i krigen. Nu har hans gruppe dræbt 11 talebanere og snart vil de også selv miste en af deres krigskammerater på patrulje i den farligste del af Afghanistan.

Danskerne kom for at hjælpe afghanerne, men vil det lykkes?

 
Afsnit 3 DANSKERE I KRIG 18.02
3:4 SLAGET VED ARMADILLO


Historien om de danske soldater på farlig mission i Afghanistan. Hver dag prøver Taleban at slå de danske soldater iihjel.

Kompagnichefen John svarer hårdt igen og angriber med kampvogne, fly og raketter. Det udvikler sig til et stort slag ved fronten omkring Armadillo basen. En 10årig dreng bliver dræbt i krydsilden.

Er det en guerillakrig som ikke kan vindes med militær overmagt?
 
Afsnit 4 DANSKERE I KRIG 19.02
4:4 DE LEVENDE OG DE DØDE


Historien om de danske soldater på farlig mission i Afghanistan. Julen nærmer sig og Kronprins Frederik kommer på uventet besøg ved fronten hos de danske soldater i den farligste del af Helmand provinsen.

Glæden over det kongelige besøg bliver kort - da fem danske soldater bliver dræbt. Efter 6 måneder melder trætheden ved krigen sig og soldaterne vil bare hjem til til kærester og familien
.


DVDHer kan du købe DVD'en
"Danskere i Krig":

www.cdon.com
www.gucca.dk
www.blockbuster.dk
www.dvdcity.dk
www.dvdoo.dkTV-dokumentarserien DANSKERE I KRIG
er produceret af Freeport Media a.s. for DR1


Instruktør og producent:
Karsten Kjær


DANSKERE I KRIG
© 2009 Freeport Film a.